Kontorslokaler i Malmö

Utbudet av kontorslokaler i Malmö har blivit allt större de senaste åren. Detta är positivt för verksamheter som vill hyra nya kontorslokaler, eftersom de får bättre möjlighet att hitta sina nya lokaler, men det gör det samtidigt svårare att att hitta den kontorslokal som passar bäst. Här kan du läsa om prisnivån för att hyra traditionella kontorslokaler och om möjligheterna att hyra ett kontor i ett kontorshotell i Malmö.

Kontorslokaler i ett kontorshotell?

Många som valt att hyra mindre kontorslokaler i Malmö skulle egentligen ha större nytta av att flytta in i ett kontorshotell. Jämfört med att hyra ett kontor på traditionellt vis så erbjuder ett kontorshotell betyligt flexiblare villkor, som gör att du kan flytta ut och in med kort varsel. Av samma anledning är det enkelt att utöka ytan efter hand som du anställer nya medarbetare eller alternativt skära ner på utrymmet. Läs om fördelarna med ett kontorshotell och hitta lediga kontorslokaler i Malmö genom att klicka här nedan:

Hitta kontorslokalerokaler i kontorshotell i Malmö

Prisnivå för traditionella lokaler i Malmö

Om du letar efter lediga lokaler i Malmö kan det vara svårt att veta vad det kommer att kosta i slutändan. På nedanstående sida hittar du en genomgång av marknaden för lokaler i Malmö med konkreta priser för hyra och en genomgång av hur du kan räkna ut de totala omkostnaderna för en kontorslokal:

Läs om marknaden för kontorslokaler i Malmö

Modernt kontorshotell i Malmö

Kontorslokaler i Malmö - Öresundsregionen

Malmö som är Sveriges tredje största stad, Skånes huvudstad och en del av Öresundsregionen som är Skandinaviens folktätaste område, en väldigt populär plats för företagande. Många viktiga företag väljer att ha kontorslokaler i Malmö och fördelarna med att finnas närvarande i staden är stora. Staden ligger i södra Sverige, nära Öresundsbron och endast ett stenkast från Köpenhamn. Det är en populär stad med ett strategiskt läge som lockar för såväl boende, företagande, affärer och studier. Kommunen är kännetecknad av att vara en Global stad och på femte plats i hela Skandinavien på grund av dess läge, sin goda placering med bra och snabb förbindelse till resten av Europa och samtidigt väldigt nära till Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Staden delas upp i två delar, Malmö kommun som endast utgörs av Malmö stad och Burlöv, med över 300 000 invånare och själva Stormalmö där även andra städer så som Lund, Trelleborg, Lomma och Svedala räknas in med sina nästan 700 000 invånare. 


Bra placering för på grund av kommunikationen

Malmö ligger bra till med egen hamn och nära till både Trelleborgs hamn och Öresundsbron. Citytunneln och Öresundstågen tar folk till och från ställen på nolltid och man kommer fram till Kastrup eller Köpenhamn på ungefär en halvtimme. Detta är lite jämfört med tiden det tar att ta sig fram till och från platser i exempelvis Stockholm. Med en välutvecklad kollektivtrafik, goda förbindelser ut till industriområden där många storföretag har sina kontorslokaler i Malmö lockas många. Staden är även populär för turister och det finns en rad sevärdheter, bland annat Turning Torso, Öresundsbron, Köpenhamn och många fler.

STÖRSTA FÖRETAGEN MED PRODUKTIONSLOKALER ELLER KONTORSLOKALER I MALMÖ:

  • Skanska Sverige AB med 2 000-2 999 anställda
  • Academic Work Sweden AB med 500-999 anställda
  • Sydsvenska Dagbladets AB med 500-999
  • Assistansia AB med 250-499 anställda
  • Coop Butiker & Stormarknader AB med 250-499 anställda
  • Cybercom Sweden South AB med 250-499 anställda
  • Malmö Kyrkliga Samfällighet med 250-499 anställda
  • Nordea Bank AB med 250-499 anställda
  • One Cc AB med 250-499 anställda
  • Praktikertjänst AB med 250-499 anställda

 

De flesta kontorslokalerna i Malmö finns i centrum

Malmös största verksamhetsområden är Fosie industriby med ca 300 företag. De flesta produktionslokalerna ligger i industriområdena, medan kontorslokalerna ligger i de centrala delarna. Det finns många faktorer till att många verksamheter väljer att etablera lokaler i Malmö. På listan finner vi Köpenhamn, Öresundsbron, hamnstad, Malmö Airport samt Kastrup, lägre priser för att hyra och köpa lokaler än i andra storstäder samt Köpenhamn men också en extremt stor arbetsbrist och god tillgång till arbetskraft. Det öppnas upp cirka sju nya företag i Malmö, per dag, vilket är en enorm tillväxt.

En stad som växer lockar såväl nya invånare som nya företag som i sin tur bidrar till ytterligare tillväxt. Tidigare kännetecknades det av att vara en industristad. Nu är staden snarare en kunskapsstad. Privata tjänstesektorn växer konstant och den starkaste delen i Malmö är logistik och detaljhandeln, men även bygg- och fastighetsmarknaden. Nya bostäder, kontor och industrilokaler byggs ständigt och kommunen är såväl modern som växande.

 

 

En av våra mest populära lediga kontorslokaler.

Letar du efter lediga kontorslokaler?
Oavsett vilken typ av kontor du är intresserad av så hjälper vi dig gärna.
Med oss kan du hyra kontorslokaler i städer i hela Sverige.