Castellum hyr ut kontorslokal rekordsnabbt

Castellum har redan hunnit med att hyra ut 14 000 kvm av Citypassagen, det nya fastighetskomplexet med kontorslokaler i Örebro. Både Migrationsverket samt Försäkringskassan har passat sig på att hyra kontorslokaler i nybyggnaden som ligger strax intill resecentrum i Örebro.

Nyheten om de nya hyresgästerna betyder att enbart 1000 kvm av lediga lokaler står till förfogandet ännu.

Intresset för kontor i Citypassagen har varit enormt och Castellum menar att det främst handlat om deras nytänk inom miljövänlighet.

Hyresgästerna får flytta in i sina kontorslokaler under 2019. Andra lediga kontor och kontorshotell i Örebro hittas här. 

Citypassagen ligger nära resecentrum.

Akelius miljardförsäljning till Willhem

Bostadsbolaget Willhem köper 1 736 lägenhet av Akelius. Bostäderna är belägna i Eskilstuna och Halmstad, och transaktionssumman för affären uppgår till 2,8 miljarder kronor.

 

Tack vare detta förvärv bli Willhem den största privata bostadsaktören i Halmstad och växer samtidigt i Mälardalen-området.

 

Det är 31 st fastigheter som ingår i avtalet. Med en total yta på 1 763 hyreslägenheter. Den totala uthyrningsbara ytan är 119 100 kvardratmeter. Vilket utgörs av 603 lägenheter i Eskilstuna, respektive 1 160 lägenheter i Halmstad. Alla fastigheter är centralt belägna.

 

Affären går i linje med Willhems tillväxtstrategi. Då deras planer är att växa på orter där företaget redan finns etablerat och samtidigt komma in på nya marknader.

 

Willhems VD Mikael Granath berättar att

- Det är roligt att vi nu växer så kraftigt i Mälardalen. Här ser vi synergieffekter med vår verksamhet i Västerås som tillsammans med Eskilstuna kommer att utgöra ett förvaltningsområde. I Hamlstad dubblerar vi i princip fastighetsbestånder. Som nästa steg hoppas vi få igång vår nyproduktion både i Halmstad och Västerås.

 

I och med affären så kommer Willhems personstab även expandera då Akelius anställda i Halmstad och Eskilstuna kommer gå över i samband med förvärvet.

2016, rekordår?

Antalet fastighetsaffärer vars nota hamnar över miljardstrecket stiger. I fjol uppgick antalet till 25 st, och året 2014 var det 33 st miljardaffärer som genomfördes. Om man jämför detta med årets siffror kan man se en sannolik stor ökning.

Pangea Property Partners har presenterad statistik som visar att antalet affärer med fastighetsvärde över 1 miljard kronor är 25 st. Trots att tre månader av året återstår har samma nivår som 2015 uppnåtts. Och mer därtill kan förväntas. På senare år har det fjärde kvartalet bjudit på intensiva slutspurter inom fastighetsvärldens. Vilket inte gör det helt orimligt att 2016 kan bli ett rekordår.

De affärer som idag genomförst under 2016 uppgår till en sammanlagd köpesskilling på kring 65-70 miljarder kronor. Vilket betyder att dessa miljardtransaktioner utgör ungefär hälften av den total transaktionsvolymen för året. Den största affären under 2016 har varit Castellums köp av Norrbotten för cirka 26 miljarder kronor.

Om 2016 blir ett rekordår återstår dock att se. Only time can tell.

Aller media lämnar Helsingborg

Aller media lämnar nu Helsingborg och flyttar till Malmö då det valt att samla sin verksamhet i en gemensamm fastighet. Det är Wihlborgs Fastigheter som hyr ut F-kassans tidigare lokaler på 3.500 kvm. Det nya loakerna befinner sig på de fyra översta våningsplanen. Aller väljer att samla hela sin verksamhet i Malmö och därav lämnar Helsingborg.

Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter säger att det är mycket glada över att välkomna Aller Media till Wihlborgs. Samtidigt som Aller tar över F-kassans lokaler flyttar de själva vidare ut till större lokaler hos Wihlborgs i området Dockan, i Malmö. I Allers nya fastighet finns nu bara 4.000 kvm kvar att hyra ut, då Aller media tar hälften av de ytor som Försäkringskassan lämnar, säger Anders Jarl.

Mediabolaget ska sälja den egenägda fastigheten på Landskronavägen 23–25, och därav lämnar Helsingborg. Detta beslut berör fastigheten Vångagärdet 20. Där finns 28.000 kvm lokaler, varav 4.000 kvm är kontor. Tomtarealen är på 55.000 kvm.Aller vill iochmed flytten skapa en inspirerande och kreativ arbetsplats i ett centralt läge i Malmö.

De vill fortsätta vara innovativa men samtidigt strukturerade och med en ny arbetsplats kunna bjuda in kunder och partner till  nytänkade aktiviteter.Tidigare i Januari 2009, köpte Aller media fastighet på Humlegårdsgatan på Östermalm i Stockholm. . Köpeskillingen då, i en sval marknad, var 217 miljoner kronor, motsvarande 46.000 kr/kvm

En av våra mest populära lediga kontorslokaler.

Letar du efter lediga kontorslokaler?
Oavsett vilken typ av kontor du är intresserad av så hjälper vi dig gärna.
Med oss kan du hyra kontorslokaler i städer i hela Sverige.