Kontorslokaler i Uppsala

Välkommen till Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och fortsätter utvecklas. Befolkningsmängden växer och efterfrågan på arbetskraft likaså. Staden är framförallt känd för sitt universitet, som sedan 1477 satt sin prägel på staden. Som Nordens äldsta universitet hittar man det ofta på höga placeringar på svenska men även internationella rankinglistor. 

Uppsalas företagsliv belyses av många små- och medelstora företag. Av de mer än 12 000 företag som är aktiva i kommunen utgör tjänstesektorn den största delen. Förutom den charmiga staden bidrar närheten till Stockholm och Arlanda till att många finner det attraktiv att etablera sin verksamhet just här.

Uppsala är en expanderande stad, vilket inte bara innebär att befolkningen ökar utan näringslivet likaså. Marknaden för moderna kontor i Uppsala är stabil och vakansgraden (total yta för outhyrda lokaler i procent av total uthyrningsbar uta) har sedan flera år tillbaka legat på kring 5 procent. Hela fastighetsmarknaden i Uppsala präglas av universiteten, Akademiska sjukhuset och forskningsinriktade företag, som dessutom är de största arbetsgivarna i Uppsala. 

Kostnad för lokalhyra

Hyresnivåerna på moderna och centralt belägna kontor i Uppsala har ökat något de senaste åren. 

2 100 - 2 300 kronor per kvadratmeter är vad man förväntas behöva betala för en modern kontorslokal i centrala Uppsala.

2 400 - 2 700 kronor per kvadratmeter för nyproducerade lokaler.

4 500 - 5 500 kronor per kvadratmeter gäller för butikslokalerna med de bästa lägena som bland annat kring gågatan i centrum och anslutande gallerior. Även köpcentrum utanför stadkärnan har blivit mer etablerade och attraktiva på senaste tiden. 

En av våra mest populära lediga kontorslokaler.

Letar du efter lediga kontorslokaler?
Oavsett vilken typ av kontor du är intresserad av så hjälper vi dig gärna.
Med oss kan du hyra kontorslokaler i städer i hela Sverige.